Hubnutí Jídlo

Zdravý oběd? Vyzkoušejte Buddha bowl

Zdravý oběd? Vyzkoušejte Buddha bowl
Napsal Barbora

Pokud patříte mezi příznivce zdravého stravování, vegany či vegetariány a sledujete moderní trendy ve stravování, jistě jste již zaslechli spojení Buddha bowl, v překladu Buddhova miska. Ať vás po prvním zaslechnutí tohoto názvu napadnourůzné zvláštnosti, jedná se o přípravu pokrmu, který je holistický a upravovat ho můžete podle vlastní chuti a nároků. Co je to Buddha bowl a jak si ji připravit?

Zdravý oběd

Příprava Buddha bowl je velmi snadná a můžete ji přesně přizpůsobit svým chutím i nárokům. Základem je miska, do které budete vše komponovat. Nyní si musíte říct, zda budete chtít, aby byla Buddha bowl s masem, vegetariánská či veganská. Buddha bowl může obsahovat to, co budete chtít. Navíc by měla obsahovat různorodé typy ingrediencí a tedy i živin.

Zdravý oběd? Vyzkoušejte Buddha bowl

Příprava Buddha bowl

V Buddhově misce by neměla chybět zelenina, luštěniny, obiloviny, tofu, maso, oříšky, houby, semínka, dresink a použít můžete také ovoce. Měla by obsahovat dostatek proteinů, zdravých tuků i sacharidů. Základem Buddha bowl může být například quinoa, uvařené fazole, pečené batáty, špenát, mrkev, brokolice, klíčky a dresink s kešu oříšků či avokáda. Ten je velmi oblíbený a přináší do vašeho jídelníčku zdravé tuky.

Zdravý oběd? Vyzkoušejte Buddha bowl

Pro milovníky jídla

Pokud patříte mezi osoby, které si nikdy nemůžou vybrat, co si dají a nejraději by si dali od každého něco, je pro vás Buddha bowl tím pravým, jelikož si v jedné misce můžete libovolně nakombinovat to, co máte rádi. Vyzkoušejte například Buddha bowl s cizrnou, pokrájenou mrkví, pečenou cizrnou, pokrájeným avokádem, quinoou a hummusem. Připravit si k této směsi můžete i zeleninové placičky, pečenou kapustu, houby či dýni. Takovýto oběd si snadno zabalíte do práce a můžete ho každodenně obměňovat a také přizpůsobovat požadavkům vašich dětí. Nezapomínejte jen na to, aby Buddha bowl obsahovala také dost proteinů, ať už v podobě masa, cizrny, tofu či čočky.

O autorovi

Barbora